Νέα - Ανακοινώσεις

Παρακαλώ, διαβάστε τις Ανακοινώσεις του σχολείου μας και ενημερωθείτε με τα Νέα μας...

Νέα 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΜΑΣ!!

theater

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι η μαθήτρια του τμήματος Γ2 του Σχολείου μας Μαργέλη Δανάη διακρίθηκε στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Μονόπρακτου Θεατρικού Έργου, ο οποίος διοργανώθηκε από το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το 5ο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης και το Πρότυπο ΓΕΛ Ηρακλείου. Το θεατρικό κείμενο της μαθήτριάς μας είναι μεταξύ των τριών πρώτων που βραβεύτηκαν. Θερμά συγχαρητήρια απευθύνουμε επίσης και στις μαθήτριες Καλαφάτη Μαρία και Πλουμή Κωνσταντίνα των τμημάτων Γ1 και Γ2 αντίστοιχα, οι οποίες συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!!

Diakrisi game

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με τον τίτλο "Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα του 19ου αιώνα", που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2021 - 2022, κατασκευάστηκε από τους/ τις συμμετέχοντες/ουσες στο πρόγραμμα μαθητές/τριες το ομώνυμο επιτραπέζιο παιχνίδι, το οποίο διακρίθηκε στον 2ο Διεθνή Μαθητικό διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού "Το μάθημα... παιχνίδι!" που διοργάνωσε το ΕΚΟΜΕ. Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια θα θέλαμε να συγχαρούμε τα παιδιά τα οποία - μέσα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία δύο χρόνια - κατάφεραν να επιτύχουν μια τόσο σημαντική διάκριση για το Σχολείο μας!

Ανακοινώσεις 

ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

olympic

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023, στα πλαίσια της Αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, μια ομάδα εκπαιδευτικών σε συνεργασία με 10 μαθητές της Ά τάξης του σχολείου μας , ασχολήθηκε με το θέμα της Ιστοεξερεύνησης (Webquest) στα πλαίσια της Ιστορίας της Ά γυμνασίου με θέμα Ολυμπιακοί Αγώνες.

Το αποτέλεσμα της έρευνας μας ήταν η συλλογή πληροφοριών και η δημιουργία ενός διαδραστικού διαδικτυακού παιχνιδιού γνώσεων πάνω στο θέμα των Ολυμπιακών αγώνων.

Open source productions