Εκπαιδευτικές επισκέψεις 2012-2013

6 Μαρτίου 2013: Επίσκεψη στο ΙΜΕ

Την Τετάρτη, στις 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) με τα τμήματα Γ2 και Γ3 του Σχολείου μας. Παρακολούθησαν τη διαδραστική έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου "Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική".

Η Ανταρκτική είναι το πιο κρύο, το πιο άγριο και πιο απομακρυσμένο μέρος της γης. Ανακαλύφθηκε και καταγράφηκε πρώτη φορά πριν από 190 χρόνια. Η έκθεση αυτή έδωσε στους μαθητές/τριές μας την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστήρια αυτής της περιοχής μέσα από μεγάλη ποικιλία πηγών.

 

8 Μαρτίου 2013: Επίσκεψη στο Πλανητάριο

Την Παρασκευή, στις 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο) με τα τμήματα Γ1 και Β3 του Σχολείου μας. Παρακολούθησαν τη ψηφιακή παράσταση "Η μεγάλη Περιπέτεια" για τα διαστημικά ταξίδια.

Στην παράσταση αυτή οι μαθητές/τριές μας ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες των Διαστημικών Λεωφορείων, την εκπαίδευση και τις συνθήκες διαβίωσης των αστροναυτών στο Διάστημα, την εμφάνιση και την εξέλιξη των Διαστημικών Σταθμών, την προσφορά των απογόνων του Σπούτνικ για τη βελτίωση της ζωής στη Γη, τις ανακαλύψεις των τροχιακών μας αστεροσκοπείων για το Σύμπαν και τις περιπέτειες των «πρεσβευτών του ανθρώπου» στους πλανήτες και στους δορυφόρους του Ηλιακού μας Συστήματος.

Open source productions