Τ.Ν.Τ - Τριπλός Νεολεξουργικός Τροχός

Τριπλός Νεολεξουργικός Τροχός (Τ.Ν.Τ.): Παίζοντας φτιάχνουμε καινούργιες λέξεις!

Ο Τριπλός Νεολεξουργικός Τροχός (Τ.Ν.Τ.) είναι ένα παιχνίδι που επινοήθηκε, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Δημιουργώ καινούργιες λέξεις. Η όμορφη τέχνη του αυτοσχεδιασμού.» με τη συνεργασία των υπεύθυνων για το πρόγραμμα καθηγητών και των μαθητών του Σχολείου μας που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πολιτιστική ομάδα για το σχολικό έτος 2013 – 2014.

Σύμφωνα με τον κεντρικό στόχο του παιχνιδιού οι παίκτες καλούνται να δημιουργήσουν καινούργιες λέξεις και να αποδώσουν σ’ αυτές την αντίστοιχη σημασία, επιστρατεύοντας τη φαντασία, τις ετυμολογικές γνώσεις και τη δημιουργικότητά τους.

  tnt team     cover tnt page

 

Μάιος 2014: «Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα»

Αξιοποιώντας, λοιπόν, τις δυνατότητες του παιχνιδιού, το οποίο συνοδεύεται από εγχειρίδιο χρήσης με τους κανόνες και λογισμικό, οι καθηγητές και οι μαθητές που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πολιτιστικό πρόγραμμα διοργάνωσαν ενδοσχολικό πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχαν τα τμήματα και των τριών τάξεων του Σχολείου μας.

  tnt awards

Μετά το τέλος των αγώνων αναδείχτηκαν και οι νικητές, οι μαθητές ενός τμήματος από κάθε τάξη. Από την Α΄ τάξη την πρώτη θέση κατέκτησε το τμήμα Α1, από τη Β΄ τάξη το τμήμα Β3 και από τη Γ΄ τάξη το τμήμα Γ1. Στους μαθητές των τμημάτων που ήρθαν πρώτα απονεμήθηκαν βραβεία για την επιτυχία τους.

Open source productions