Καλλιτεχνικά αποτυπώματα πάνω στους τοίχους του σχολείου μας (Μέρος Α')

 paint16

  Τίτλος:   ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
  Μάθημα:   Καλλιτεχνικά
  Τάξη:   A', Β' και Γ' τάξη
  Υπεύθυνη Καθηγήτρια:   κα. Βασιλάκου Μαργαρίτα, ΠΕ08         
  Σχολικό Έτος:   2012 - 2013

paint15

Για άλλη μια χρονιά φέτος στο σχολείο μας, η τέχνη της ζωγραφικής άφησε τα καλλιτεχνικά της αποτυπώματα πάνω στους τοίχους. Με τη βοήθεια των μαθητών, κυκλοφόρησε ανενόχλητη για λίγο ακόμα στο ισόγειο, προτίμησε τα graffiti, έπαιξε με τα γιαπωνέζικα anime και με χιούμορ μετέτρεψε τοίχους κενούς χωρίς κανένα οπτικό ερέθισμα, σε τοίχους διακοσμημένους με εικόνες που αξίζουν χίλιες λέξεις! Ύστερα άρχισε να ανεβαίνει σιγά-σιγά τις σκάλες προς τα πάνω.

Καλλιτεχνικό αποτύπωμα 1ο : «Ο πρίγκιπας με τα κρίνα»

Ευθυτενής, να μας υποδέχεται ως αρχαίος Μινωίτης, βγαλμένος βαθειά μέσα από τους αιώνες και μέσα από την ιστορία της τέχνης, υπενθυμίζοντάς μας την πανάρχαια σχέση που έχουμε με τον πολιτισμό.

  paint6  paint5  paint19

Καλλιτεχνικό αποτύπωμα 2ο: «Το δέντρο των συναισθημάτων»

Ένα δέντρο που δεν καρποφορεί μονάχα λέξεις και συναισθήματα αλλά κυρίως γνώση. Λέξεις γνωστές αλλά και άγνωστες, λέξεις που αντιστοιχούν στα συναισθήματα που νοιώθουμε καθημερινά, λέξεις απλές που όμως δύσκολα τις αναγνωρίζουμε ή τις ομολογούμε, καταστάσεις συναισθηματικές που καθορίζουν τη ζωή μας κάθε στιγμή μέσα και έξω από το σχολείο, που όμως δε γνωρίζουμε το όνομά τους.

  paint18     paint17

Καλλιτεχνικό αποτύπωμα 3ο: «Ο βυθός του ωκεανού»

Ένας βυθός που με τα μάτια της ζωγραφικής φανέρωσε μπροστά μας θαλάσσια πλάσματα. Από το μικρότερο ψαράκι έως την πιο μεγάλη φάλαινα και από τον ταπεινό αστερία έως τα απειλητικά σαγόνια ενός καρχαρία. Ένας βυθός με χρώματα που μας ταξιδεύει κάθε μέρα, πηγαίνοντάς μας μακριά, έξω από τα τείχη του σχολείου, σε κόσμους μαγικούς.

  paint7  paint8  paint9

paint20

 

Με γνώμονα λοιπόν τη ζωγραφική όχι μόνο μέσα στις αίθουσες του σχολείου αλλά και έξω από αυτές και με την «τέχνη να είναι ο πιο σύντομος δρόμος από τον ένα άνθρωπο στον άλλο», οι μαθητές του σχολείου μας εκφράστηκαν δημιουργικά με τις τοιχογραφίες, για άλλη μια χρονιά.

Ενάντια στη βαρβαρότητα των ημερών μας και με σύμμαχο την τέχνη, ομόρφυναν τη ζωή και μας έδωσαν υπόσχεση ότι δε θα σταματήσουν εδώ!

  paint11  paint12  paint13  paint14

  paint3  paint4  paint

  paint1  paint2  paint10

Open source productions