Αίθουσα Τεχνολογίας

Η αίθουσα της Τεχνολογίας βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου, στη βορειοδυτική γωνία του και έχει επιφάνεια 65 m2περίπου. Αν και δεν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε ως ένα σύγχρονο εργαστήριο τεχνολογίας, παρόλα αυτά πρόκειται για μια άνετη αίθουσα, με επαρκή φυσικό και τεχνικό φωτισμό, η οποία προσφέρει τις βασικές προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του μαθήματος.

Στην αίθουσα υπάρχει διαμορφωμένος χώρος συζητήσεων – σεμιναρίων και διδασκαλίας. Τα δύο μεγάλα τραπέζια ενωμένα μεταξύ τους  και με την  έδρα του καθηγητή σε σχήμα «Π», όπου κάθονται οι μαθητές δίνουν μια διαφορετική αίσθηση και δημιουργούν κλίμα καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των μαθητών. Στο χώρο αυτό οι μαθητές σχεδιάζουν με τη χρήση οργάνων σχεδίασης.

Στους τέσσερις μεγάλους πάγκους (ο ένας διαθέτει και ρευματολήπτες) οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν απλές εργασίες κοπής, συγκόλλησης και βαφής ευκολοκατέργαστων υλικών.

Βιβλιοθήκες και ντουλάπια περιμετρικά στην αίθουσα διατίθενται για τη φύλαξη εργαλείων χειρός (πριόνια, σφυράκια, κοπίδια κ.α),  κάποιων ηλεκτρικών εργαλείων (δράπανο, σέγα, θερμοκολλητικό πιστολάκι κ.α), πολλών τεχνικών βιβλίων καθώς και πολλών μαθητικών κατασκευών.

Πίνακας και οθόνη προβολών συμπληρώνουν τον βασικό εξοπλισμό της αίθουσας.

 

Υπεύθυνος καθηγητής:   κος Παπαγιαννακόπουλος Δημήτριος, κλ. ΠΕ17

 

Φωτογραφίες Αίθουσας Τεχνολογίας 

Open source productions